top of page

ToBK-flickorna fjärde i T12-tävlingsserien

ToBK:s flicklag avslutade sin långa seriesäsong i Innebandyförbundets T12-serie med medaljmatcher i Mosabacka lö 20.4.2024. Flickornas föräldrar och övriga familjemedlemmar stödde högljutt sitt lag och stämningen var på topp!

Stundens allvar märktes i ToBK-flickornas insats i semifinalen mot Tiikerit från Vanda. ToBK:s anfallsspel var försiktigt och även om försvars- och målvaktsspelet var stabilt lyckades Tiikerit slå in några mål bakom välspelande Vera Ekholm i ToBK:s mål. Linnea Peltonen reducerade matchen i början av tredje perioden, men rödklädda Tiikerit tog slutligen en rättvis seger med slutsiffrorna 4-1.

Bronsmatchen mot EräViikingit Musta var motsatsen till semifinalen. ToBK var mycket aktiv och radade upp en stor mängd chanser, men tyvärr med dålig utdelning. Anfallsivern ledde i längden till att motståndaren fick farliga kontringar, och denna gång lyckades de slå in tre mål i andra perioden. Adele Holmströms mål i början av tredje perioden gav hopp, men trots fina chanser såg vi inte fler ToBK-mål. ToBK vann skottstatistiken med 38-15, men EräViikingit vann matchen och bronset med 4-1.

Trots sura och ledsna ToBK-miner efter matchen är det bra att komma ihåg att detta är den bästa placeringen som ett ToBK-lag uppnått i Innebandyförbundets serie. Fjärdeplatsen i tävlingsserien är en mycket fin prestation av Tolkisflickorna! Säsongens slutsaldo i serien blev 26 spelade matcher, varav 15 segrar, 1 oavgjord och 10 förluster.