top of page

Hårda matcher mot storföreningar och fin stämning i Hangö för 08


Föreningens 08-juniorer deltog i sin första övernattningsturnering i Hangö 2-4 augusti. Turneringen är känd för fungerande arrangemang, hemtrevlig stämning och bjöd också på vackert väder och fina gräsplaner.

ToBK hade endast två bytesspelare, vilket märktes i synnerhet i slutet av matcherna. Två matcher per dag (2 x 20 min.) under tre dagar i följd gör sitt att tömma energiförråden snabbt. Trots detta blev spelet bättre ju längre turneringen framskred.

I gruppspelet blev det siffermässigt klara förluster mot FC Wild 1 (som vann hela turneringen), FC Ruskon Pallo, Ilves Tammerfors och hemmalaget Hangö IK.

Under söndagens placeringsmatcher stod anrika Valkeakosken Haka för motståndet och då lyckades ToBK vinna med hela 4-0. I slutet av den sista matchen var det också slut på friska bytesspelare och då lyckades Ekenäs IF vända till en knapp 2-1 seger.

I slutpalavern fick spelarna berätta vad som var bäst med Hangöveckoslutet. Många tyckte att den gemensamma tiden utanför planen var det bästa - i skolklassen, på stranden och skolgården. Rätt attityd med andra ord!

Laguppställning: William Kinnunen, Aarni Rämä, Alex Flykt, Jonne Saraniemi, Joel Niemiaho, Viljo Muhonen, Rufus Höglund, Simon Valros, Anton Heikkerö, Ivar Holmström

Tränare: Johnny Holmström, Dan Flykt


34 views0 comments
bottom of page