top of page

ToBK2008 spelade sin bästa Helsinki Cup

ToBK2008 deltog för tredje gången i storturneringen Helsinki Cup. Gruppspelet inleddes med två klara förluster på måndagen mot HJK Töölö och Haminan Pallo-Kissat. På tisdag tog tolkispojkarna seriepoäng genom att spela 2-2 mot Kauklahden Pyrintö. De sista två gruppspelsmatcherna spelades på onsdag och då tog ToBK hem segern mot både Nurmijärvi NJS keltainen och Puistolan Urhjeilijat punainen.

Detta betydde 7 seriepoäng på fem matcher och en fjärdeplats i gruppen, oturligt med enbart sämre målskillnad än trean. För första gången i lagets historia tog sig ToBK vidare till B-playoff.

På torsdag i Nordsjö stod Malmin Palloseura för motståndet. MPS hade spelat i elitgrupperna, så laget var av hård kaliber. Ett mycket laddat ToBK spelade sin bästa halvlek och hade några målchanser. Samtidigt storspelade Simon Valros i ToBK-målet och i halvtid var ställningen 0-0.

Under andra halvleken tog orken slut och MPS tog ledningen. I och med att det var playoffmatch tvingades ToBK gruppera om försvaret för att försöka få några mål, men det ledde i sin tur till totalt fem mål för MPS. Trots 0-5-förlusten var det en bra match av ToBK!

År 2017 vann ToBK2008 inga matcher i Helsinki Cup. År 2018 vann vi en och år 2019 två. Alla spelare kom gemensamt överens om att nästa år vinner vi minst tre matcher! För vi kommer på nytt! Tack till alla deltagare!

Övre raden från vänster: Viljo Muhonen, Andreas Salminen, Aarni Rämä, William Kinnunen, Jonne Saraniemi

Nedre raden från vänster: Joel Niemiaho, Oiva Kannas, Alex Flykt, Ivar Holmström, Simon Valros

Från bilden saknas: Lucas Lindgren, Anton Heikkerö, tränare Dan Flykt, tränare Johnny Holmström