top of page

Paljonko 12-13-vuotiaat maksavat futisharrastuksestaan ToBK:ssa?


Tarkastelukautena toimii kokonainen vuosi ToBK2004-joukkueen toiminnassa – eli marraskuussa 2016 alkanut ja lokakuussa 2017 päättynyt kahdentoista kuukauden jakso. Tähän mahtuu niin talvifutista (harjoitukset ulkona, talviliigaotteluja ja futsalturnauksia) kuin klassista kesäfutista (piirisarjaa kahden joukkueen voimin, turnauksia, harjoituksia). Mukaan mahtuu myös vanhempainiltoja, pelaajien biljardimestaruuskisa ja muita oheistapahtumia.

Suoritemäärät:

80 harjoituspäivää (josta 15 päällekkäin toisen joukkueen piirisarjaotteluiden kanssa)

62 ottelu- tai turnauspäivää (yhteensä 118 ottelua)

5 muuta tapahtumapäivää

Joukkueella oli tapahtumia 132 kalenteripäivän aikana.

Menot (pyöristetty lähimpään viisikymppiseen):

Kenttävuokrat -2200

Ottelut -4350 € (sarja- ja turnausmaksut, erotuomaripalkkiot)

Lisenssit ja vakuutus -1600 € (40 e + 40 e Palloliitolle)

Kokkola Cup -2950 € (majoitus, ruokailu, Power Park – vierailu)

Joukkuevarusteet -1450 € (jalkapallot, valmennustarvikkeet, ensiapulaukku)

Muut kustannukset -600 € (Nimenhuuto, palkinnot, päättäjäiset)

MENOT YHTEENSÄ 13150 €

Tulot (pyöristetty lähimpään viisikymppiseen):

Pelaajien kausimaksut ja Kokkola Cup-maksu 8000 €

Keksimyyntikampanjan netto 2500 €

Oman turnaus 900 €

Kaupungin maksama ohjaus-avustus 750 €

Sponsorit 300 €

Talkootulot 150 €

Edellisen kauden ylijäämä 500 €

TULOT YHTEENSÄ 13100 €

Syksyllä 2017 järjestettyjen varainkeruutapahtumien (tavaramyynti, kioskit yms.) tulot ohjattiin vuoden 2018 ulkomaanturnaukseen.

Pelaajien maksut seuralle:

Talvifutiksen kausimaksu 65

Lisenssi ja vakuutus 80

Kokkola Cup osallistumismaksu 175

Kesäfutiksen kausimaksu 140

Seuran jäsenmaksu 15

MAKSUT YHTEENSÄ 475 €

Pelaajat maksoivat ainoastaan siitä mihin osallistui. Osa pelaajista ei osallistunut talvifutikseen eikä Kokkola Cupiin. Kausimaksuun sisältyi oma jalkapallo.

Lisäksi pelaajat hankkivat tarvittaessa sinisen pelipaidan ja shortsit sekä sinisen harjoituscollegen omakustannushintaan (yhteensä 75 euroa). Nämä ovat joukkueen ainoat pakolliset seuratekstiilit ja ostetaan omakustannushintaan kun menevät pieneksi. Siten koko settiä ei tarvitse hankkia joka vuosi. Keltainen varapaidasta pelaajat eivät maksa mitään, vaan palautetaan seuralle kun paita menee pieneksi.

Yöpymistä vaativat turnaukset ovat luonnollisesti kalliita suhteessa yksittäisiin otteluihin. Kyseisenä kautena yövyttiin Kokkolassa neljä yötä. Kokkolassa pelattiin kuusi ottelua, joten matkan ottelukohtainen ”hinta” oli kova. Matkan hintaan kuului myös vierailu Power Park – huvipuistoon, mikä luonnollisesti oli elämyksellinen ja tärkeä osa koko matkaa. Näin Kokkola Cup –reissu yksin oli pelaajille kalliimpi kuin koko muu kesäfutiskausi yhteensä.

Suoritehinnan löytämiseksi käytän mediaaniharjoitusmäärää (37) ja -ottelumäärää (44), eli yhteensä 81 kpl tapahtumaa per pelaaja. Kausi- ja jäsenmaksujen (65+140+15), lisenssin (80) sekä varusteiden (arvioltaan 150 euroa tekstiileihin ja kenkiin) kautta kauden suorat futiskustannukset kohoavat 450 euroon per pelaaja. Tämä tarkoittaa yhdelle ottelu- tai harjoituskerralle 5,5 euron hintaa. Tämän päälle tulee tietysti polttoaine-, kioski- ja muut oheiskustannukset.

Seura on pitkään tehnyt määrätietoista työtä pitääkseen kulut kurissa. Tähän vaikuttaa mitä suurimmassa määrin täysin vapaaehtoisvoimin toimivat valmentajat ja joukkueenjohtajat, aktiiviset vanhemmat sekä taloudellisesti toimiva seuraorganisaatio. Tärkeää on myös muistaa kotikaupungin kohtuulliset kenttävuokrat. Kun vuokrista vähennetään junioriharjoituksista maksettavat ohjaaja-avustukset, yhden tunnin keskivuokraksi tulee noin 18 euroa, tai karkeasti 1 euro tunnissa per pelaaja!

Jalat maassa ja kohtuullisuudella eteenpäin!


41 views0 comments
bottom of page