top of page

ToBK04 bland åtta bästa i Kokkola Cup och många erfarenheter rikare


ToBK ställde upp med ett lag i årets Kokkola Cup. Föreningen var det finländska lag som körde längst till turneringsplatsen - kring 500 km. De flesta deltagande lagen kom från Österbotten och Norra Finland, men också Estland och Ryssland.

Målet för turneringen var klar. Dels att få möta nya motståndare, dels att ha roligt.

Turneringen startade med klara segrar på torsdag. Kalajoen Pallo fick ge sig 3-0 och FC Hermes 4-0. På fredagförmiddag spelades oavgjort mot Larsmo BK 1-1. Därefter 80 km i bil till Power Park i Alahärmä och tillbaka till kvällsmatchen mot Lapplands stolthet Rovaniemen Palloseura. RoPS tog snabbt ledningen, men ToBK steg till 1-1, vilket räckte till gruppseger.

Lördagen inleddes med sovmorgon och på eftermiddagen startade A-playoff med en match mot PK-37 från Iisalmi. Motståndaren kom ingen vart och ToBK tog enkelt en två måls ledning. I slutet sågs ett tröstemål och matchen slutade 2-1.

I kvartsfinalen stod Kemin Palloseura för motståndet. Solen sken och svetten rann. KePS tog ledningen och ToBK kom igång först efter paus. Benjamin Johanssons nickmål blev matchens sista. Avgörandet fälldes på straffar och där var Kemi bättre med 2-0.

En plats bland åtta bästa bland 34 lag var klart godkänt. Sex matcher utan förlust på ordinarie speltid och en målkvot på 12-4 är ett vackert saldo.

Ännu mer godkänd är spelarnas attityd i det mesta de gör. Sammansvetsningen syns i bl.a. hur de möter förluster, tar in nya spelare och beaktar de yngre i laget. Och framförallt hur de går vidare från tårfyllda strafförluster - rakt, enkelt och med ett leende på läpparna. Vi äldre kan lära oss mycket av våra barn.


33 views0 comments
bottom of page