top of page

Helsinki Cup spelad och två gånger glömd


ToBK2004 sininen spelade sin åttonde turneringsmatch i Helsinki Cup på fredag förmiddag på gräset i Tali. I kvartsfinalen mot HJK Kannelmäki sininen var ToBK:s energilager nästan tomt, men laget orkade ännu streta emot i en halvlek. Som vanligt var backlinjen stabil och målvakten Niko Kallio bra, men slutligen fick även han ge sig då motståndaren sköt in två bollar. Segern gick rättvist till HJK som var det bättre laget idag.

Turneringen var en spelmässig framgång för ToBK2004 sininen. Totalt åtta matcher med saldot sju segrar, en förlust och en målkvot på 27-6. Aldrig tidigare har ett lag från vår förening spelat sig in bland de åtta främsta i en serie med över hundra deltagande lag. Som enda Borgålag (alla föreningar, alla åldersklasser!) var vi kvar i A-slutspelet på fredag. 

Chefstränare Fredi Häggqvist tackade laget efter matchen för den stronga laginsatsen och den avslappnade stämning som finns i gruppen. Laget skrattar tillsammans, laget stöttar varandra och framförallt glömmer laget snabbt. En kvart efter matchen är eventuella motgångar redan bortspolade och blicken riktad framåt. Med hamburgare i magen och med full fart framåt kunde vara lagets motto. Fullt men inte allvarsamt, med en glad glimt i ögat.

----

Denna sommarglömska har smittat av sig. En lokaltidning och en regional radiokanal hade helt missat att ToBK överhuvudtaget deltog i hela turneringen. Den senare hade dessutom lyckats missa flera andra östnyländska lag. Ironiskt nog var det just de bortglömda FC Loviisa och ToBK som representerade Östnyland i A-slutspelet på fredag (igen alla föreningar, alla åldersklasser!). I skrivande stund fortsätter Lovisas turnering fortfarande. Kanske småföreningar har en framtid trots allt.  


71 views0 comments
bottom of page